press

Brev från kvinnan i tavlan

Marie Kröyer Poträtteras på teater

Monologen medverkar på Kulturdygnet i Villan

Arrangör, Helsingborg Arena & Scen.

Kulturdygnet i Konsulens villa

Fullt hus i villan

Kändisar i villan

 

Foto: Magnus Göransson

Scener ur ett äktenskap | Helsingborgs stadsteater

Helsingborgs Stadsteater

Krisande paret högaktuella

Revyteatern, Ängelholm

Bergmanklassiker på Revyteatern

I samarbete med Teatergruppen Drevet presenterar vi en avskalad och utforskande uppsättning av Ingmar Bergmans klassiska relationsdrama. Det handlar om när det äkta paret Johan och Marianne inte längre klarar av att sopa allt under mattan för att hålla ihop ett slitet förhållande.

Scener ur ett äktenskap | Kulturkvarteret, Stora salen i Kristianstad

http://www.drevet.nu

Scener ur ett äktenskap är det första verk som Ingmar Bergman skrev direkt för tv.  Vi möter det äkta paret Johan och Marianne när deras vana att sopa allt under mattan inte räcker för att hålla ihop ett kantstött förhållande. Förmågan att intellektualisera kring familjelivet hindrar inte att banden till föräldrarna, avståndet till barnen och framförallt relationen till varandra blir allt svårare att hantera.

I Drevets tolkning av Scener ur ett äktenskap presenteras en avskalad och utforskande teateruppsättning. Pjäsen bryts ned till sina minsta beståndsdelar- det är relationen som är kärnan. De teman kring kommunikation och förståelse som pjäsen lyfter är både aktuella och tidlösa. Här väcks frågor om könsroller och förväntningar, men också om hur vi själva kommunicerar med dem vi älskar. Och vad kan i detta digitala tidevarv vara mer angeläget än den direkta fysiska kommunikationen mellan två människor!

Foto: Peter Hallin


Bara en Berglärka | Dramatik – Eva F Dahlgren
Jag har alltid varit intresserad av dramatik, men först i samband med boken Fallna kvinnor skrev jag min första pjäs: Bara en Berglärka. Den är baserad på samma material som boken och skildrar kvinnor som spärrades in, studerades och sattes i tvångsarbete.

Tonsättning av angelägen historia

www.fotografleo.se

Spelet om Isaaks öde | Teater utan hund

Spelet om Isaaks öde

Amnesty Isaak

I teater finns en kraft som kan leda till politisk förändring. Han är den ende svenska medborgaren som Amnesty antagit som samvetsfånge. Nu gör Amnesty i samarbete med Teater utan hund föreställning “Isaak”. “Teater utan hund” repeterar den nyskrivna pjäsen om Dawit Isaak. Här syns Camilla Allgulander, Hanna Svensson och Johan Svensson.

Foto: Amnesty Press