Monologen spelas med utställning i Malmö

 

Teater Erato ger ett unikt gästspel av Brev från kvinnan i tavlan 

Brev från kvinnan i tavlan är Teater Eratós första produktion. För manus och regi står skådespelaren Camilla Allgulander, som även gör rollen som Marie Kröyer. Musiken är skriven av och framförs av musikern Mehmed Jakic.

 

STORT TACK till:

Affisch/design: Peter Hallin

Foto: Magnus Göransson

Logga: Caroline Ulvros

 

Bild: Sören Bie, Marie Kröyer

Möt konstnären Marie Kröyer, som befinner sig i ett drömlandskap där hon får flashbacks från sitt jordeliv. Du komma en längtande konstnärssjäl in under huden. Ett livsöde fyllt av ständig yttre och inre kamp. En känslosam balansgång mellan konsten och kärleken. 

Monologen hade premiär våren 2017. Hitintills har den spelats för Kristianstad Riksteater, Ängelholms Riksteater och under Kulturdygnet i Villan för Helsingborg Arena & Scen. Den har mött väldigt fin respons från både publik och arrangörer.

”Fantastiskt fin föreställning. Vilken upplevelse… Lämnade ingen oberörd. Så vackert på alla sätt och vis… Den här föreställningen rekommenderar jag verkligen andra teaterföreningar att ta hem till sina kommuner. Ni kommer inte att ångra er!”
Anne-Cathrine Hagberg, Ordförande Ängelholms Riksteater.

Nu ges ett unikt gästspel, på Studiefrämjandet i Malmö, med en tillhörande utställning, lånad från allkonstnären och designern Sören Bies projekt om Marie Kröyer och hennes verk.

 Utställningen visas kl. 19.00

Därefter spelas monologen kl. 19.30 i Stora Salen.

Biljetter bokas via: Kulturcentralen

 

Bild: Sören Bie, Marie Kröyer

Foto: Dana Stojakovic