Nytt teaterprojekt på gång!

Ja, äntligen!

Nu kan jag avslöja att vårt nya teaterprojekt verkligen är igång.

Utifrån författaren och journalisten Eva F Dahlgrens böcker “Fallna kvinnor” och “Vad hände med barnen?” kommer jag och skådespelaren Therése Hammar att bearbeta ett manus som ska bli en dialogföreställning om den prostituerade modern Karin och hennes syfilissjuka dotter Kerstin. En gripande historia om en mor och hennes dotter och deras livsöden som dras isär och vävs samman i perioder.  Vi får följa deras berättelser, från 1920-talets Stockholm och Skåne, och framåt under resten av deras liv, med Lilla Hemmet i Stockholm, ett vårdhem för syfilissmittade barn, och tvångsarbetsanstalten på Landskrona Citadell, som en central plats.

Eva F Dahlgren är en uppmärksammad och lovordad författare och frilansskribent, som 2012 tilldelades Wahlström & Widstrands litteraturpris. Mer om Eva F Dahlgren och hennes böcker hittar du på hennes hemsida: evafdahlgren

Otroligt roligt att få påbörja detta spännande projekt. Det har kliat i fingrarna efter att få skriva nytt manus, och nu är det dags! Håll er uppdaterade här för mer nyheter om projektet.